Blomst

Blomst

mandag 18. juni 2018

Meditasjonshagen og Tempelhagen

Meditasjonshagen (tehushagen)

En hage kun til avslapning.

I denne hagen skal man ikke vandre rundt og hvert fall ikke tråkke på sanden (som to damer ikke skjønte da vi besøkte De Japanske Haver😓). Det er meningen at man skal sitte på terrassen utenfor tehuset og nyte utsikten, meditere, la tankene fly og få ny energi.













(Bildene er fra De Japanske Haver i Danmark som jeg skrev om i forrige innlegg)

 Denne type hage kan vi si er en abstrakt hage. Her har de valgt å lage en "tørr hage"/ et tørt landskap. Granitt singelen skal forestille vann og er derfor raket i bølger. Det er laget tre "floder" som går sammen i en "sjø" ved terrassen og derfra forlater den hagen. Utrolig at noen store steiner og litt singel kan se så vakkert ut.

Tempelhagen

15 steiner plassert på hvit grus med litt mose. Ved første øyekast kan hagen virke ekstrem enkel og lett å lage, men en slik hage er mettet med symbolikk og dypere mening. Et eksempel er steinhagen/ The Rock garden i Kyoto som vi besøkte ifjor. 













Den steinhagen vi besøkte i Danmark var ingen dårlig erstatning, her fant vi virkelig roen. 



Det er zen-filosofien som er bakgrunnen for slike hager. Hagen skal være til hjelp for å komme inn i det "tomme rommet" også kalt det indre. 
Her er det ikke mye som forstyrrer øyet og gjør det derfor lettere å oppnå ro og balanse i det indre. Hager som denne brukes den dag i dag i Japan for å oppnå indre ro og på den måten få et bedre grunnlag for å ta riktige beslutninger både i forretning og på det personlige plan.

Ukens ikebana arrangementer

Tema: Zen  




 L.L. 


Hilsen Sensei

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar