Blomst

Blomst

søndag 3. juni 2018

In is the only way out


Alle har vi innimellom tøffe og vanskelige tider i livet, det opplevde kunstneren Jeppe Hein i 2009 da han hadde en tilstand av total utmattelse. Han fant sin vei ut av det med blant annet meditasjon og østerlig filosofi. Meditasjon og østerlig filosofi kommer tydelig fram i hans kunst. I forrige uke besøkte vi en kunstutstilling med han som virkelig gjorde inntrykk. Jeppe Hein er en internasjonal annerkjent kunstner, han stiller nå ut i underjordiske museumet Cisternerne i Sødermarken i Danmark. 


Hein er kjent for sin aktiverende og legende kunstinnstallasjoner og skulpturer. Man kan se hans verker over hele verden fra Tate Modenn i London til Rijksmuseum i Amsterdam. Det spesielle med Heins verker er at det først fullendes i møtet med publikum, som alltid inviteres til å delta. "In is the only way out" er en total innstillasjon fordelt på Cisternernes
432m2, hvor man blir ført på en underjordisk vandring fra mørket til lys, man blir utfordret, overrasket, mister litt orienteringen, men finner den igjen underveis. Det er kaldt og luftfuktigheten er 100%.

Alt dette gjør at vi merker det på kroppen og som påvirker vår tilstedeværelse. Man får sterk følelse av "I am right here, right now"= Zen. 

Man får en sterk følelse av det meditative og av østerlig filosofi.  



















Her er inngangen til museumet. Alt befinner seg under overflaten.
 
























 
 

 
"Du må konfrontere mørket, for å se lyset" som antydes i tittelen på utstillingen, In is the only way out. 

Mye av dette har jo gjenklang i mitt ikebana hjerte. Virkelig en utstilling med mening og påvirkning i vårt indre. 

Utstillingen står til 30. november 2018. 



Ukens ikebana arrangement


















Vannarrangement
Tittel: Bobler 
L.L. 


 

 






























Kos dere i de fine sommerdagene.
Husk; vær tilstedet her og nå.

Hilsen Sensei

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar