Blomst

Blomst

mandag 31. desember 2018

Tid til ettertanke (godt nytt år!)

Nytt år i Japan

Når 2. januar kommer er jeg "desperat" etter å få bort julepynten. Men i Japan er all julepynten borte allerede den 25 desember, da er det slutt på jula og man forbereder seg på nyttårsfeiringen, som er den største feiringen i Japan. Da blir det ordnet i hjemmene som i eldre dager her i Norge til jul. Hele hjemmet må vaskes og ryddes, vinduene må skinne og spesiell nyttårsmat på forberedes. Nytt år er Japans største familiedag, slik som vår julekveld. Når vi går i kirken på julaften, går japanerne i tempelet på nyttårsaften. Ellers på denne dagen spiser man god mat, ser på TV-show, leker m.m. Så det minner faktisk en del om vår julefeiring. 

Jul i Japan






























Når juletreet mitt er høstet og barnålene har falt av så blir det gjenbruk av juletreet i form av et ikebana arrangement. 😃


I Japan er nyttårsfeiringen tradisjonelt en tid til stille ettertanke. Så i forhold til andre storbyer i verden har Tokyo en mer stillferdig feiring, men fyrverkeri ses også her. 













Rolig feiring i Shinto tempelet i Japan på nyttårsaften. 

Men om det er færre raketter så tar de det igjen i mengder med ringende bjeller i alle templer og helligdommer ved midnatt. Tradisjonen tro ringes det 108 ganger kl 24:00 på nyttårsaften (i japansk kultur forener 8-tallet himmel og jord). 



















Japansk ornament som ønsker lykke til i det nye året.
















Ikebana arrangement
Tittel: Til ettertanke
L.L. 















Husk å leve i nuet i det nye året ikke bare la tiden fly.
Tittel: Tiden flyr
L.L.
 














Fyrverkeri over Tokyo.

Akemashiteomedetogozaimasu!

Godt nytt år til dere alle fra Sensei!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar